Konyayı yavuz donat gibi görmek

Lokman_Koyuncuoglu
Lokman Koyuncuoglu

Gazeteciliğin duayen isimlerinden Yavuz Donat geçtiğimiz günlerde 4 gün boyunca köşesinden Konyafdan bahsetti. Dışardan gelen misafirlerin etkileneceği türden bir bakış açısıydı yazdıkları.

Konya'da siyaset tüm sıcaklığı ile hissedilirken, Yavuz Donat meselesi de nereden çıktı diyebilirsiniz. O kadar güzel Konya tarifleri vardı ki, okumayanlara mutlaka tavsiye ederim.
Konya siyasetinde son duruma gelince sıcak gelişmeler yaşandı ve Ak Parti Konya'da kiminle devam etmek istediğinin kararını verdi. 17 Temmuz Cuma günü Başbakan Erdoğan kongre için Konya'ya geliyor. Yanında da KOP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da olacak. Bakan Yılmaz cumartesi günü KOP'la ilgili 4 ilin valisinin katıldığı bir toplantı yapacak. KOP'la ilgili bürokratlardan bir brifing alacak ve KOP bölgesine bir ziyarette bulunacak.
Öte yandan herkesin merakla beklediği Konya'da kimin il başkanı olacak beklentisi sonuçlandı. Konya'da başlangıca dönüldü ve Ak Parti'den Faruk Dügen ismiyle devam etme kararı çıktı. Bu kararın çıkmasında başkanlığa ismi geçen adayların katkısı da mutlaka olmuştur. Geçen hafta da söylediğimiz gibi seçimin Konya'da tek liste yapılması gerekiyordu. Genel merkez bu konuda stratejik yanlışlar yapmış olsa da sonunda doğruyu buldu. Doğruyu bulurken ne yazık ki bu süreç Konya'nın aleyhine işledi. Neyse ki daha büyük sıkıntılar olmadan çözüldü bu durum. Bu sonuçtan çıkarılacak pek çok ders var, sanırım kimler ders çıkarması gerektiğini biliyordur.
Bu küçük özetten sonra tekrar mesleğimizin büyüğü Yavuz Donat'ın Konya ile ilgili yazdıklarına dönebiliriz.
İlk günkü yazısında KOBİ başkenti Konya'yı yazan Donat'ın tespitleri ilginçti. İkinci gün çoğunlukla sanayiciler ve krize bakışını değerlendiren yazara göre kriz Konya'yı gerçekten teğet geçmişti. Özellikle Organize Sanayi işadamları cesur çıkışlar yapmışlar. Tebrik ederiz hepsini.
Üçüncü günkü yazı Konya'nın Altınekin ilçesini anlatıyor. Kaymakam Adem Kaya'nın Altınekin'e kazandırdıkları ve ilçenin nereden nereye geldiği içerden biri olarak beni çok mutlu etti. Tam 2 yıl önce bu günlerde seçimler öncesi Kaymakam Adem Kaya'nın Altınekin'i değiştireceği ile ilgili ilk kanaati biz yazmışız işte o satırlar; İlçesinde çok ciddi bir eğitim hareketi başlatan ilçe Kaymakamı Adem Kaya'nın bu konudaki heyecanı da bir o kadar önemli. Cuma gecesi yörenin önemli kişilerini toplayıp, kalkınma ve Altınekin'in kurtuluşu için tek yolun "eğitim" olduğunu söylerken salonda bulunan vekil adayları Ali Öztürk ile Ayşe Türkmenoğlu'nu bu cümlelerden çok etkilenmiş olmalılar."
Altınekin konusu daha çok konuşulacak gibi geliyor. Başka çok konuşulması gereken biri de Mustafa Özdemir. Yavuz Donat'ın dördüncü günkü tek muhatabı, Mustafa Özdemir ve Mehir Vakfı. Hatta yazının başlığı da www.mehir.org.  Hiti düşünebiliyor musunuz.
Aslında Mustafa Özdemir kendi çabasıyla ve Konyalı hayırsever işadamlarının katkısıyla nereye getirdi Mehir Vakfı'nı. Gerçekten alkışlanması gereken bir başarı. Hatta şehrin pek çok işadamı üzerine farz olan bu hayır işini yaparak, farz-ı kifaye mantığı ile üzerlerinden düşmesine sebep oluyor.
Geçen günlerde gazetelerde de yayınlanan aile bireyleri için hazırlanan tavsiyeler çok önemli bir fonksiyon görüyor. Bunların yaygınlaştırılması kültürel olarak bir çöküş içinde olan topluma ciddi bir faydalar sağlıyor. Düşünenlere katkı sağlayanlara teşekkür etmek şart, bilesiniz.
Ayrıca bir teşekkür de Mehir Vakfı'nın Mütevelli Heyet Başkanı Prof.Dr. Saffet Köse'ye etmek gerekir.Uluslararası bir yayın olan ve Türkçe'nin yanında Arapça ve İngilizce makalelerinde olduğu  İslam Hukuku Araştırmaları (www.islamhukuku.com) dergisinin 13. sayısı önümüzdeki günlerde çıkıyor. Tüm dünyanın ilgisini çeken bu dergiye Saffet Hoca büyük emek sarf ediyor.
Böyle arda arda güzel olan yazılanları okuyunca biz bu değerleri yakınımızda olduğu için görmüyoruz herhalde diye düşünüyor insan. Uzaktan gelen herkes bu değeri görüyor da yanı başındakilerin umurunda olmayabiliyor. Ne dersiniz, Mustafa Özdemir toplu düğün yapmak için yoksa niye Derbent'e Sarayönü'ne gitsin.
Kaynak: www.haberkonya.com

www.altinekindernegi.org | © Copyright 2013 | Designed by Adem ATÇEKEN