-->-->

altınekin'de aB Projeleri

ALTINEKİN (A.A)- 04.03.2010 - Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Tİrkil'den edinilen bilgiye göre;

Altınekin Kaymakamı Mithat Can KUTLUCAN'ın destek ve çabaları ile  Avrupa Birliği'ne sunulmak üzere Ulasal Ajansa 3 adet "Eğitim Projesi" verdiklerini dile getirdi.

Altınekin Milli Eğitim Müdürü Tirkil;  Şube Müdürü Caner Taymiş'in hazırlamış olduğu projeleri sıralerken;

-Akıncılar İlköğretim Okulu için  "Ecological education - a bond between the folklore traditions and innovations" (Ekolojik eğitim - folklor, gelenekler ve yenilikler arasında bir bağ) Comenius Projesi Kapsamında Bulgaristanın Koordinatörlüğünde Malta, İtalya,Romanya, Polonya, Fransa ile  ortak Proje,

-Cumhuriyet İlköğretim Okulu için "Adventure on the water route" (Su Yolu Üzerinde Macere) Comenius Projesi Kapsamında Polonyanın Koordinatörlüğünde Hollanda, Romanya ile ortak proje,

-Dedeler İlköğretim Okulu için "Naturel Home" (Doğa Ana) Comenius Projesi Kapsamında ve Dedeler İlköğretim Okulu Koordinatörlüğünde Polonya, Bulgaristan, Litvanya ile ortak Proje yürütlecektir dedi.

Ayrıca; Oğuzeli İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat GÜL'ün İlçe Mİlli Eğitim Müdürlüğü Proje Birimi tarafından Wandelbares Wasser/Changeable Water-Water Speak All Languages (Değişken Su-Su her dilden konuşur) Projesi kapsamında Avusturya'nın Graz şehrine 16-23 Mart tarihleri arasında eğitim seminerine katılacağını dile getirdi.

+21°
+11°