Altınekinliler Derneği Mart toplantısını yaptı.

ALTINEKİN (A.A)-20.03.2010 - Altınekinliler yardımlaşma ve dayanışma derneği Altınekin'de toplandı.

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi. Altınekin Belediye Meclis Toplantı Salonda yapılan toplatıya Altınekin Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, Belde Belediye Başkanları, Altınekin Belediye Meclis Üyeleri, merkez mahalle muhtarları ,Dernek Başkanı Veli Tekelioğlu, dernek yöneticileri ile 26 Altınekinli üniversite öğrecisi katıldı.

Dernek Başkanı Tekelioğlu konuşmasında; Eğitimin önemli olduğunu, muasır milletlere yetişe bilmek için eğitimli, yetişmiş insalara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Kaymakam Kutluca ise; Altınekinli üniverisite öğrecilerine hitaben yapmış olduğu konuşmada ise; rakiplerinin çok olduğunu, mesleklerinde ileri seviyede olmak için çok çalışmalarının gerektiğini, eğitimleriini kalitile bir şekilde tamamlayıp, iyi mesleklerinde iyi bir yere gelebilmeleri için sosyal yaşantılarından bazı fedakarlıklar yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Hançerli ise konuşmasında; eğitimin çok önemli olduğunu, eğitimli iyi kişilerin bizlerin yerini ileride siz öğrencilerin doldurması gerektiğini dile getirdi.

Altınekin Kaymakamı Mithat Can Kutluca'nın aracılık ettiği Altınekinli iş adamlarınca toplantı sonunda 26 Altınekili üniversite öğrecisine 70 er TL nakdi eğitim yardımı yapıldı.

Altınekin Belediyesince davetlilere yemek verildi. Daha sonra davetliler topluca restorasyonu yeni tamamlanan  İlçe merkezindeki Tarihi 'Zıvarık Hanı'nı gezdiler ve topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Altınekin Belediyesinin tahsis etmiş olduğu minibüsle 26 öğrenci Altınekin'e 26 km uzaklıktaki Koçyaka Köyü Gölçek Yaylasında bulunan Tarihi Zulmanda Hanını ziyaret ettiler.