Altınekin'liler toplantısında, burs vermeye devam kararı

ALTINEKİN (A.A) - 16.01.2010 - Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve Karatay Zabıta Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda olağan dernek toplantısına, Altınekin Kaymakamı Mithat Can Kutluca'nın yanı sıra, Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, Akıncılar Belde Belediye Başkanı Muammer Dere, Dedeler Belde Belediye Başkanı Mehmet Elmalı, Oğuzeli Belde Belediye Başkanı Sami Yatgın, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Köseoğlu, Karatay Belediye Meclis Üyesi Yusuf Ziya Altınekinli, Altınekin Belediye Meclis Üyesi Bekir Kağnıcoğlu, Yenişafak Gatesi Orta Anadolu Konya Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu, Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu ve Dernek Muhasibi Ecz. Erol Poçan, Kontensan A.Ş. Sahibi İş adamı Muzaffer Hançerli ve davetli bir grup Konya'da yaşayan Altınekin'li iş adamları katıldı.

Karatay Zabıta Müdürlüğü Toplantı Solonunda ki toplantının, açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Veli Tekelioğlu: " Dernek yönetimi olarak Altınekinli gençlerin eğitim seviyelerini yüksetlmek amacıyla farklı yüksek üniversitelerde eğitim gören 77 öğrenciye her ay düzenli bir şekilde 70 Türklirası karşılıksız burs verdiklerini, ayrıca Altınekin merkezinde bulunan Adem Yıldırım Çok Proğramlı Lise'sinde eğitim ve öğretim gören fakir ve muhtaç öğrecilere ayni giysi ve kırtasiye ile  ÖSS sınavlarına hazırlanmaları amacıyla 10 koli kitabı okul yöneticileren teslim ettiklerini" dile getirdi.

Başkan Tekelioğlu: " Altınekinliler olarak, zorluklar karşısında kenetlenilmesini, dirsek temasında olunmasını, birlikten kuvvet doğacağını, yüksek ekonomik potansiyeli olan Altınekin'in bu sayede milli gelirden daha çok pay alabilceğini dile getirdi.

Başkan Tekelioğlu: " Cehaletin en büyük düşman, bununla savaşmanın tek yolunun eğitim olduğunu bundan böyle imkanlar dahilide Altınekinli Yüksek okulda  eğitim alan öğrecilere eğitim yardımı yapacaklarını dile getirdi.

Toplantıda söz olan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise: "Altınekinli olarak dernek yöneticilerine her türlü konuda yardımcı olacağına, makamının hemşehrilerine açık olduğunu" dile gerdi.

Muhasip Üye Ecz. Erol Poçan;  Altınekin Merkez, Akıncılar, Dedeler ve Oğuzeli Belde Belediye başkanlarından eğitimde harcanılmak üzere maddi destek istedi ve her birinden nakdi para sözü aldı.

Dernek toplantısında hazır olan alarak bulunan bir grup Altınekinli iş adamına eğitim de harcanılmak üzere derneğe parasal katkıda bulunabileceklerin ardından, Dernek Başkanı Tekelioğlu'nun talebi üzerine toplantıya davetli olarak katılan  aslen Altınekinli olan Yeni Şafak Orta Anadolu Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu söz aldı: "Sözlerine görevine yeni başlayan Altınekin Kaymakamı Mithat Can Kutluca'yı kutlayan, ilçemize hoş geldiniz, yeni görevinizde başarılar dilerim demesinin ardından, Altınekin'in sorunlarına makro planda bakılması gerektiğini, 2010 yılında AB hibe fonlarından  300 milyon Euro kullanılacağını, Altınekin İlçesinin neden 30 milyon Euro kullanmasın, bırakın 30 milyonu 3 milyon Euro kullansa bile ilçeye büyük ekonomik ivme ve kazanım sağlayacağını" dile getirdi.

3 saat süren dernek toplantısını sonunda Başkan Tekelioğlu: Bundan böyle 2 ayda bir olağan toplantı yapılacağını, toplantının dönüşümlü olarak Altınekin Merkezinde de olacağını dile getirerek, toplantı sona  erdi.

Toplantı sonrası davetlilere arabaşı ikram edildi.